Over mij

Hoi, mijn naam is Bo. In het dagelijkse leven hou ik me bezig met werken, eten, slapen, koken, Netflix kijken, lezen en ga ik ook nog wel eens naar de sportschool. Duurzaamheid en het milieu zijn nou niet echt onderwerpen waar ik warm voor draai, tot voor kort hield me dit net zoveel bezig als de gemiddelde Nederlander.

Tot ik op het boek ‘The Uninhabitable Earth‘ stuitte. Je kan wel zeggen dat dit een aardige impact heeft gehad op de manier waarop ik naar de wereld kijk. Ik ben gaan kijken naar de manier waarop ik boodschappen doe, naar het wasmiddel wat ik gebruik, waar ik mijn kleding koop. En ondanks dat David Wallace-Wells in zijn boek zegt dat plastic soep niet écht met global warming te maken heeft is het zeker een positieve ontwikkeling als we met zijn allen een beetje minder troep loslaten op de aardbol.

Ondanks dat ik sinds 2015 vegan ben (hier ben ik overigens mee begonnen omdat ik het zielig vond voor de dieren, dat het positief is voor het milieu was een leuke bijkomstigheid) kan ik zeker nog wat slagen maken als het op duurzaamheid aan komt. Omdat ik het leuk vind om op onderzoek te gaan en daarover te schrijven ontstond het idee voor een blog: The Green Banana. Wat vooral een woordgrapje is want hoe verzin je een catchy naam die ook nog eens enige overeenkomst heeft met duurzaamheid? Geen gele banaan maar een groene banaan dus 🙂